Dota

Defense of the Ancients 2, eller Dota 2 som spelet också kallas är ett actionspäckat strategispel i en kittlande fantasyvärld. Det är det amerikanska företaget Valve Corporation som sedan 1996 har verkat inom datorspelsutveckling och -distribution som står för utvecklingen av spelet. Valve Corporation blev först kända för sitt spel Half-Life från 1998 och för plattformen Steam som är en distributionsmjukvara och släpptes 2003.

dataspel

Spelet Dota 2

Dota 2 hör till en spelgenre med namnet ”Multiplayer Action RTS”, där ”RTS” står för ”Real Time Strategy”, det vill säga ”Realtidsstrategi”. Spelet går lite kortfattat alltså ut på att två lag kämpar mot varandra och alla spelare i lagen styr sin egen hjälte. Ens egen hjälte kan under spelets gång bli bättre, och får då gå upp i nivå. För att lyckas få sin hjälte att bli bättre och starkare kan man köpa på sig olika typer av utrustning och redskap. För att vinna spelet måste man göra slut på motståndarlagets bas.

Stora belopp

Dota 2 är otroligt stort, det anordnas till och med världsmästerskap med mångmiljonvinster till det lag som tar hem segern. 2013 vann ett svenskt lag Dota 2-WM som anordnades i Seattle i augusti månad. Matchen lär ha varit enormt spännande och det svenska laget hyllades för sin fantastiska insats. Dota 2 skapade också stora rubriker i november samma år, då ett exklusivt virtuellt hjälpmedel till spelet såldes på auktion för över 240 000 kronor. Är du en riktigt vass gamer? Då har du samma möjlighet som våra svenska segrare i Dota 2-WM att bli snuskigt rik på ditt intresse, det är bara några stycken du behöver vinna över först…