Snabba spel online

Idag är det många som tycker att de inte har all tid i världen att lägga ned på sina spel. Somliga jobbar kanske långa skift medan andra har små barn, men vad anledningen än är finns det inte tid för väldigt långa spel.

Av denna anledning föredrar vissa spelare att kunna sätta sig ned en kort stund med ett spel men ändå känna att de åstadkommit något meningsfullt. Här kommer ett antal tips på spel som helt klart fyller dessa kriterier:

Först ut är Heartstone, Blizzards bidrag till samlingskortspelgenren och det kom ut den 11 mars 2014. Spelet gjorde snabbt genomslag och har haft stora framgångar under denna tid. Faktum är att det vann BAFTAs pris för bästa multiplayer-spel 2015 och slog därmed spel som Call of Duty: Advanced Warfare, Minecraft och Titanfall. Spelet kanske tar lite tid att sätta sig in i, men tack vare sina turorials är det inte så tidskrävande som man först skulle tro. När man väl kan spelet behöver en match inte ta mer än 10 minuter och somliga är över innan det. Men då betyder det ofta att det man själv eller motståndaren hade en dålig start.

Tvåa I listan är Zoom Poker. Det är många världen över som lägger ned en hel del tid på att spela poker på nätet. Men om något kan sägas vara lite frustrerande med detta är det troligtvis när man får flera dåliga händer efter varandra, för under denna period spelar man ju teknisk sett inte utan väntar på att få spela. Zoom är ett försök att kringgå detta och det fungerar så att när man lägger sig blir man automatisk omflyttad till ett bord där en ny hand precis börjar.  Även när man sitter som lilla mörk kan man välja att kasta sin hand och komma till ett nytt bord, de andra kring bordet får dock inte veta att man gjort detta förrän det blev ens tur att agera.

Trea I listan är Heroes of the Storm. MOBA-spel har fått se en hel del tillskott de senaste åren, och medan inte alla har stor framgång inom genren finns det vissa som lyckas särskilja sig tillräckligt mycket eller kunna erbjuda en så pass bra spelupplevelse att de lockar till sig tillräckligt många spelare för att kunna ta en marknadsandel. Detta kan nog sägas vara fallet med Heroes of the Storm då det kanske är det snabbaste av topp-MOBA-spelen idag. I spel som League of Legends och Dota 2 är det inte ovanligt att matcher tar upp till 40+ minuter att spela, är det väldigt jämnt kan det till och med dröja upp till en timme innan matchen är över. Men en match i Heroes of the Storm kan ofta vara över på 20 minuter. En annan bonus är att det är troligtvis ett av de enklaste MOBA-spelen att sätta sig in I.

Quake Live is next. Har man någon koll överhuvudtaget på spel är chanserna väldigt goda att man hört talas om den klassiska spelserien Quake. Det första spelet kom ut redan 1996 och blev ett av de mest populära FPS-spelen någonsin. Många personer lade ned avsevärd tid på att bli bra på detta spel och tävlingar sattes regelbundet upp för att avgöra vem som egentligen var bäst. Under åren fick vi även se Quake II, Quake III Arena, Quake 4 och Quake Wars. Det senaste spelet som kom ut var dock Quake Live, en version av det tredje spelet i serien som lockade till sig inte bara de gamla spelarna utan även många nya. En match i Quake Live tar normalt sett bara 10 till 15 minuter att spela och de är nästan alltid packade med action från första till sista minut.

Som en sista rekommendation kan man även nämna att snabba spel kan hittas överallt i samlingsgenren man normalt sett kalla casual. Dessa spel är mer eller mindre skapta för de som gillar att ta fram ett spel och spela ett par minuter åt gången. Medan det finns hela sajter fylld av dessa spel är det kanske ännu vanligare att folk spelar dessa spel på sin mobil eller surfplatta idag.